Möt Claes-Håkan Andreazon

Claes-Håkan Andreazon

Vi firar vår kära kollega Claes-Håkan Andreazon som har jobbat hos oss i hela 25 år! Läs mer om honom och hans tid på JOAB.

Hur började din långa karriär hos oss på JOAB?
Mitt första jobb på JOAB var som logistikansvarig sommaren 1996 i Dals Rostock. Där körde truck jag och ansvarade för in- och utleveranser.
Innan det var jag redan verksam i transportbranschen och körde lastbilar i området. Efter ett år på lagret kom Jan Olsson (ägare) och ville att jag skulle börja jobba med försäljning istället. Just då var vi endast tre säljare i området så vi blev snabbt ett sammansvetsat team. Det var lite på den vägen jag kom in i rollen som utvecklades genom tiden.

Och hur utvecklades denna roll, vad jobbar du med idag?
Idag jobbar jag fortfarande med försäljning men lite bredare och med andra ansvarsområden. Numera har jag ansvaret för den norska marknaden och fungerar även projektledare för liftdumper. Rollen som säljare handlar mycket om relationsskapande, vilket gör att jag fortfarande har många kunder på den svenska marknaden. Det är väldigt roligt att ha många återkommande kunder, det visar på förtroendet för säljaren och produkterna.

Hur ser du på JOAB som arbetsplats?
Tycker att JOAB har alltid varit en stabil och säker arbetsplats. Det har alltid funnits utrymme för utveckling för den som vill ta steget.
Trots att företaget har vuxit sig större så har vi fortfarande snabba beslutsvägar och närhet till vår VD och andra nyckelpersoner. Sedan har vi många produkter som vi är bra på och möjligheten att utveckla dessa ihop med våra kunder. Bra produkter är väldigt viktigt och man kan inte sälja något som man inte tror på själv.

Vad krävs det för att lyckas i din roll?
Lyhördhet, kunskap och tillgänglighet är tre viktiga egenskaper för att lyckas som säljare. Det har tagit mig där jag är idag.
Som säljare måste man ha kunskap, inte bara om det man säljer, men även om kunden och deras behov/önskemål. Tillgänglighet är också något jag tror uppskattas mycket hos våra kunder. Sedan har jag erfarenhet av att vara just chaufför som gör att man förstår kundernas vardag lite bättre.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Tidigare har jag varit mer aktiv och spelat badminton. Nu följer jag istället min väns barn som har tagit sig till landslaget i just badminton.
Annars har vi en sommarbostad på västkusten och åker gärna dit med båten och umgås med familj och vänner.

Har du något roligt minne att dela med dig?
Efter 25 år på företaget hinner man skaffa sig en hel del minnen. Ett roligt sådant var mässan 2003 i Hällerud, Norge. På den tiden hade dem en s.k. dress-code med slips och kostym. Mässan höll till utomhus och vädret var inte direkt på vår sida, det började ösregna och det forsade ned vatten i vår monter. Där stod vi i gyttja med finskor. Som tur var Jan Olsson (ägaren) på väg till mässan och vi fick honom att köpa regnstövlar till oss. Det roliga förutom att vi fick stå i regnstövlar och finkläder på, var att stövlarna gick i alla regnbågens färger, röd, blå, grön, gul.

 

Slutligen, har du tips till kollegorna om hur man får en lång och hållbar karriär?
Var alltid ärlig mot kunderna, kollegorna men också mot dig själv. Ärlighet som man brukar säga varar längst och uppskattas. Även om det ibland kan leda till att man förlorar en affär, så vinner man säkerligen på nästa. Som säljare representerar vi kunden på företaget och får alltid ha det i åtanke när en produkt tas fram/utvecklas.

Claes-Håkan Andreazon