Nyheter

LKABs nya eldrivna servicebil som används i Malmgruvan.

Eldriven succé under jord

LKAB satsar stort på att elektrifiera sin verksamhet och som ett av de första stegen valde de att investera i en ny eldriven servicebil från Scania. Eftersom konstruktionen av elektriska fordon ställer extra höga krav på påbyggaren vände sig LKAB och Scania till JOAB för att ta fram konstruktionen till den nya bilen.

Läs mer >>

Dunst Hydraulik & Ladetechnik

Dunst Hydraulik & Ladetechnik, JOABs generalagent i Österrike, höll nyligen en invigning för deras nya anläggning på 6500 kvm, i samband med deras 25-årsjubileum.

Läs mer >>

Invigning av solcellsparken i Dals Rostock

Vi är glada och stolta över att kunna meddela att vår solcellspark i Dals Rostock är officiellt invigd! Detta är ett stort ögonblick för JOAB, då vår produktion är nu självförsörjande på el och bidrar till en grönare framtid.

Läs mer >>

Fortsatt framgångsrikt samarbete

Vi är mycket glada att kunna meddela en spännande och betydelsefull milstolpe i vårt partnerskap med ZOELLER KIPPER GmbH – ZOELLER TECH. Efter nio års framgångsrikt samarbete har vi förlängt vårt partnerskap i ytterligare tio år.

Läs mer >>

Mittia Skogstransport

Pågående Mittia Skogstransport mässan i Ljusdal har blivit ljusare med JOAB teamet – som består av Björn Svedrin, Andreas Borst, Roland Ekberg och Patrik Funck. Med sig har dem en JOAB kranväxlare och en hel del kunskap och erfarenhet att dela med sig till mässans besökare.

Läs mer >>

Ny VD för JOAB

Efter mer än 20 år som VD för JOAB har nuvarande VD och delägare Peter Olsson beslutat sig för att lämna över stafettpinnen till någon annan för att leda JOAB till nästa nivå i utvecklingen. Efter en grundlig rekryteringsprocess har styrelsen beslutat att utse Stefan Sjöberg Hartzén till ny VD för bolaget och dess dotterbolag.

Läs mer >>