Följ med på vår resa och bli en av oss

LEDIGA TJÄNSTER

Vår vision är att genom samspel skapa lyckade innovationer för transportbranschen. Vill du vara med i team JOAB?

JOAB är ledande inom påbyggnadsbranschen för lastbilar i Norden. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför hydrauliskt styrda lastbilspåbyggnader. Vår målsättning är att med hög kvalité, teknisk kompetens och service i fokus skapa effektiva transportlösningar för våra kunder inom främst åkeri- och återvinningsnäringen. Verksamheten är förlagd till Göteborg, Blomstermåla, Lessebo, Mellerud, Malmö, Stockholm och med huvudkontor i Göteborg. Koncernen är familjeägd och företaget startades 1963. Med mer än 50 års erfarenhet inom branschen har det gett oss ett stort kunnande i huset.

MÖT DINA FRAMTIDA KOLLEGOR

KATHRIN EKLUND

Hur länge har du jobbat på JOAB?
Jag har jobbat på JOAB sedan oktober 2018, så snart 2 år.

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag jobbar som elektriker, mina främsta arbetsuppgifter är att koppla i hytt samt att provköra och programmera bilen så att allt funkar som det ska innan slutkontrollen. 

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
När man testar dem funktionerna som man installerat samt programmerat. Det är det som är mest spännande, för då får man bekräftat att man gjort rätt.

Vad tycker du är det bästa med JOAB?
Sammanhållningen med alla kollegorna, det är ett härligt gäng som håller ihop och hjälps åt. Vi är ett riktigt bra team!

HENRIK OSCARSSON

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag började jobba först på teknik med beredning/konstruktion innan jag blev nyckelkundsansvarig för Scania. Mina arbetsdagar och ansvarsområden varierar från dag till dag. För att nämna några exempel så jobbar jag med olika projekt tillsammans med Scania CV, utveckling av försäljningsstrategier, eftermarknadsfrågor, centralkundsförsäljning, direktförsäljning till återförsäljare och kundmöten för att bedöma kundens behov. Det är utmanande men väldigt roligt att jobba med andra länder så som t. ex. Norge och Danmark samtidigt som man jobbar med hemmamarknad.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Det mest spännande är den stora variationen i mitt arbete, att vara spindeln i nätet. Den ena dagen är sällan den andra lik.

Vad tycker du är det bästa med JOAB?
Det bästa är att JOAB alltid värderar kunden högst! Mycket av vår utveckling sker i samarbete med våra kunder och detta värderas såklart högt när man använder våra produkter som därmed är framtagna av brukare, för brukare!

HAWSAR AZIZ

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag jobbar som kundmottagare på serviceverkstan i Göteborg. Min arbetsdag börjar med att gå igenom dagens planering och vilka bilar som vi får in för service. Därefter har vi ett gemensamt möte med tekniker och alla inkommande jobb fördelas. Mekaniker och tekniker uppdaterar mig kontinuerligt status på deras jobb så att jag kan informera kunderna. Tar även emot kunder på plats och via telefon för att planera in jobb.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Det mest spännande med mitt jobb är variationen där ingen dag är likt det andra men också all kundkontakt och relationerna med alla kunder. Det är kul att få vara med hela processen från att kunden ringen och har ett problem till att vi har åtgärdat problemet och erbjudit den service kunden var behov av.

Vad tycker du är det bästa med JOAB?
Det bästa med JOAB är alla kollegor man jobbar med och hur vi alla hjälps åt och vägleder varandra för att hitta bästa lösningen för vår kund.

NICLAS WENTHE

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag arbetar på JOABs teknikavdelning där mitt arbete innefattar drift och uppsättning samt utveckling framåt av JOABs säljkonfigurator. Dagarna kan se olika ut beroende av om det finns supportärenden, problemlösning, utbildning eller rent implementeringsarbete. Varje dag leder jag ett TEAMs-möte där en representant från varje avdelning är med & tar beslut kring nya produkter & tjänster för försäljning.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Att få vara med att bygga upp något som gör stor skillnad och förbättrar i många delar av våra processer.

Vad tycker du är det bästa med JOAB?
Det är ett stabilt företag med många glada och duktiga medarbetare som utvecklar innovativa produkter och lösningar.

PER BRODDE

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag jobbar som säljare i Mälardalen samt i Skåne och har mitt kontor i Jordbro Stockholm. En vanlig dag brukar innebära att jag tar mig till kontoret och passar samtidigt på att besöka återförsäljare längs med vägen eller ta en omväg till dem. Efter besöken brukar det alltid bli något att räkna på så väl på kontoret läser man av mail och offererar det man har fått förfrågan på. Går även igenom inneliggande order för att se så att allting flyter på som det skall.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Det mest spännande är order till leverans, att sitta med kunden hos en återförsäljare och bygga ihop hur han vill ha lastbilen och sen några månader senare när det är dags för leverans få en nöjd kund som fick det han beställde.

Vad tycker du är det bästa med JOAB?
Det bästa med JOAB är det familjära att vi är det stora företaget men ändå det lilla och att alla känner alla och att vi hjälps åt för att få ihop en lyckad affär för kunden.