Karriär och jobb hos JOAB

Följ med på vår resa – gör karriär hos oss

Vi är stolta över att vara en arbetsplats som präglas av samarbeten, innovation, lojalitet och styrka. Här hittar du alla lediga tjänster just nu. Välkommen att närmare utforska alla de spännande karriärsmöjligheter inom transportbranschen vi har att erbjuda.

Vi tror på att bygga en stark, mångsidig och inspirerande arbetsstyrka. Därför vill vi inte bara dela våra lediga tjänster med dig, utan även presentera några av våra fantastiska medarbetare som är hjärtat och själen i det vi kallar för JOAB. Välkommen att göra karriär hos JOAB.

Scrolla i listan nedan så ser du aktuella lediga tjänster:

                  LEDIGA TJÄNSTER

MÖT DINA FRAMTIDA KOLLEGOR

KATHRIN EKLUND

Hur länge har du jobbat på JOAB?
Jag har jobbat på JOAB sedan oktober 2018.

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag jobbar som elektriker och är ansvarig för att säkerställa korrekt anslutning av hytten till fordons elektriska system och genomföra noggranna tester och programmeringar för att säkerställa att alla komponenter fungerar korrekt. Genom att göra detta ser jag till att alla elektriska komponenter fungerar smidigt innan slutkontrollen, vilket är avgörande för att upprätthålla både funktionalitet och säkerhet.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
När man testar dem funktionerna som man installerat samt programmerat. Det är det som är mest spännande, för då får man bekräftat att man gjort rätt.

Vad tycker du är det bästa med JOAB?
Sammanhållningen med alla kollegorna, det är ett härligt gäng som håller ihop och hjälps åt. Vi är ett riktigt bra team!

HENRIK OSCARSSON

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag började jobba först på teknik med beredning/konstruktion innan jag blev nyckelkundsansvarig för Scania. Mina arbetsdagar och ansvarsområden varierar från dag till dag. För att nämna några exempel så jobbar jag med olika projekt tillsammans med Scania CV, utveckling av försäljningsstrategier, eftermarknadsfrågor, centralkundsförsäljning, direktförsäljning till återförsäljare och kundmöten för att bedöma kundens behov. Det är utmanande men väldigt roligt att jobba med andra länder så som t. ex. Norge och Danmark samtidigt som man jobbar med hemmamarknad.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Det mest spännande är den stora variationen i mitt arbete, att vara spindeln i nätet. Den ena dagen är sällan den andra lik.

Vad tycker du är det bästa med JOAB?
Det bästa är att JOAB alltid värderar kunden högst! Mycket av vår utveckling sker i samarbete med våra kunder och detta värderas såklart högt när man använder våra produkter som därmed är framtagna av brukare, för brukare!

SUSANNE BÄCKSTRÖM

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag jobbar som ekonomiassistent, med inriktning mot kundreskontra. Min dag börjar oftast med att jag hämtar hem inbetalningar från banken.
Sedan är det en hel del andra varierande uppgifter, allt från kreditspärrar, lägga upp nya kunder och leverantörer, kreditlimit, fakturering, bokslut mm.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Att mitt arbete är mycket varierande, vilket gör att ingen dag är den andra lik,  bortsett från vissa moment. Bäst är nog att få löst gamla ”surdegar” och få in betalningar.

Vad tycker du är det bästa med JOAB?
Jag tycker det är roligt att åka till mitt jobb. På JOAB finns det så många goa kollegor runt omkring. Tycker att alla gör sitt bästa för att stötta och hjälpa varandra och har alltid kunden i fokus. Sällan jag stött på patrull och sura miner.

NICLAS WENTHE

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Jag arbetar på JOABs teknikavdelning där mitt arbete innefattar drift och uppsättning samt utveckling framåt av JOABs säljkonfigurator. Dagarna kan se olika ut beroende av om det finns supportärenden, problemlösning, utbildning eller rent implementeringsarbete. Varje dag leder jag ett TEAMs-möte där en representant från varje avdelning är med & tar beslut kring nya produkter & tjänster för försäljning.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Att få vara med att bygga upp något som gör stor skillnad och förbättrar i många delar av våra processer.

Vad tycker du är det bästa med JOAB?
Det är ett stabilt företag med många glada och duktiga medarbetare som utvecklar innovativa produkter och lösningar.

FELIX JULIN

Hur länge har du jobbat på JOAB? Vad började du jobba med?
Jag startade min resa hos JOAB genom ett bemanningsföretag i augusti 2021 som el-montör på JOABs anläggning Stora Holm i Göteborg.

Berätta om din nuvarande roll och hur en arbetsdag kan se ut?
Idag arbetar jag som innesäljare med inriktning KAM där jag tillhandahåller orderläggning och tar beställningar från en av våra största kunder.
Vanligtvis brukar jag gå igenom veckans beställningar och ändra/lägga till önskemål som har kommit in, åka ut till våra verkstäder och säkerställa kundernas önskningar/behov och dess byggbarhet.

Vad är det mest spännande med ditt jobb?
Att en arbetsdag är aldrig den andra lik , det sker alltid spännande saker som ger en extra gnista i vardagen.

Vad tycker du är det bästa med JOAB?
Att vi får vara med hela vägen, från första kontakt med kund till en färdig byggnation och leverans. Det ger en stolthet att se JOABSs produkter ute på vägarna.