Lediga tjänster:


JOAB är ledande inom påbyggnadsbranschen för lastbilar i Norden. Koncernen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydrauliskt styrda lastbilspåbyggnader. Vår målsättning är att med hög kvalité, teknisk kompetens och service i fokus skapa effektiva transportlösningar för våra kunder inom främst åkeri- och återvinningsnäringen. Vår verksamhet är förlagd till Göteborg, Blomstermåla, Lessebo Mellerud, och Stockholm med huvudkontor i Göteborg.
Koncernen är familjeägd och företaget startades 1963. JOAB omsätter cirka 800 mkr, har 255 medarbetare och verksamheten är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Tekniskt säljstöd till JOAB Försäljnings AB

JOAB behöver förstärka gruppen på Teknikavdelningen och söker därför en ny medarbetare i rollen som Tekniskt säljstöd.

Rollen handlar om att vara en länk mellan försäljningsavdelningen och teknikavdelningen. Din primära uppgift är att fungera som support och säljstöd inom hydrauliska påbyggnationer på lastbilar. Du kommer att arbeta med ritningar samt teknisk support mot sälj. Du kommer att ha ett nära samarbete med våra säljare och externa leverantörer.
Arbetsuppgifter
Du följer upp ordern genom hela processen och förmedlar teknisk kunskap till säljarna. Du tar fram underlag och material för att förenkla och förtydliga säljprocessen och arbetar för att de underlag som kommer in till teknik och produktionsprocessen från sälj är kompletta och klara. Det innebär bland annat att du:
• Gör tyngdpunktsberäkningar i TrailerWin
• Hämtar hem chassispecifikation och ritningsunderlag från chassitillverkare
• Gör offertritningar i AutoCAD och Inventor
• Granskar offerter för att säkerställa byggbarhet
• Bistår produktion och montering med teknisk rådgivning vid behov
• Verkar som projektledare vid större icke standardprojekt
• Arbetar för ständiga rationaliseringar och förbättringar inom ditt arbetsområde
• Vid behov deltar i säljs möten
Arbetsort är Göteborg eller Dals Rostock.
Din profil
Vi ser gärna att du har god kännedom om JOABs produkter alternativt om lastbilar generellt. Du skall ha kunskap om att rita 2D-ritningar. Tidigare erfarenhet av att arbeta som säljstöd eller liknande supportfunktion är starkt meriterande.
För att trivas i rollen är du en serviceinriktad person som gillar att hitta lösningar och snabbt anpassar dig efter de utmaningar du ställs inför. Du har ett tydligt kundfokus och möter alltid andra med ett trevligt och professionellt sätt. Du samarbetar gärna med andra men tar ansvar för att driva ditt egna arbete framåt.
• Du har en teknisk utbildning på gymnasienivå, någon lämplig KY-utbildning eller motsvarande meriter tillsammans med några års arbetslivserfarenhet
• Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
• Du har god datorvana

Kontaktperson
Denna rekrytering sköts av vår interims HR chef Bettina Sörstedt 0703-206095. Du mailar din ansökan till jobb@joab.se. I din ansökan vill vi ha en kort sammanfattning av hur du passar för arbetsuppgifterna, en motivation till varför just du är lämplig för denna tjänst samt en CV. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdatum som är 19 januari 2019.
För mer information om tjänsten vänligen kontakta tf. Teknisk chef Johan Rabell 0499-48082.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Innesäljare serviceverkstaden Täby

Arbetsuppgifter: Tillsammans med dina kollegor så ansvarar du för att reservdelar beställs och plockas till både externa kunder, våra verkstadskunder samt mekaniker. Både över disk samt telefon kommer du att hjälpa kunderna. Du har en av de viktigaste delarna i kundens upplevelse hos oss och rapporterar direkt till Inköp och logistikchef Servicemarknad

Dina vanligaste arbetsuppgifter kommer att vara:

• Bemöta kunder över disk och via telefon hjälpa dem med deras reservdelsbehov.
• Beställa och planera reservdelar till vår verkstad.
• Informera kunder om processen och statusen på deras beställningar
• Vara till hjälp vid offerera service och reparationsarbeten.
• Ansvara för lagret tillsammans med lagerpersonal.
• Hantera in- och utleveranser
• Orderläggning och fakturera reservdelar

Kvalifikationer:
• Du är engagerad och drivs av att skapa nöjda kunder!
• Du är en lagspelare i ditt team.
• Du är duktig på att kommunicera tydligt och enkelt med både kunder och kollegor.
• Du är strukturerad och ordningsam.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har jobbat med en liknande tjänst i fordonsindustrin,
B-körkort är ett krav. Truckkort är meriterande.
Du har god datorvana samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Microsoft Office samt någon form av affärssystem är bra att kunna.
Gå in på vår hemsida www.joab.se. så får du veta mer om oss. Du kan också höra av Dig till Roland Ekberg Regionschef Stockholm på telefon 08-4466040 eller Thomas Asplund Inköp och logistikchef på telefon 0702-599724
Din ansökan skickar du via mail till Jobb@joab.se eller via brev till JOAB Försäljnings AB, Att: Marie Olofsson Östergärde Industriväg 50, 417 29 Göteborg.
Din ansökan vill vi ha så fort som möjligt.

JOAB söker engagerade och ansvarsfulla Servicemekaniker till våra serviceanläggningar

JOAB söker servicemekaniker till vår Servicemarknadsavdelningen. Serviceverkstäder finns i Göteborg, Täby, Stockholm Syd, Blomstermåla och Lessebo. Som servicemekaniker utför du service och reparationer på våra påbyggnader med tillhörande utrustning.
Arbetet kommer att utföras på verkstad och via servicebuss.
Vi söker dig med erfarenhet från liknande arbete och med kunskaper i fordonselektronik, hydraulik och pneumatik. Förutom teknisk kunskap är bra svenska i tal och skrift ett krav.
Som person är du en problemlösare med ordning och reda samt är det viktigt att vara öppen för förändringar i det dagliga arbetet. Vi arbetar i självständiga grupper som förutsätter att du som medarbetare är bra på att samarbeta, har hög egen drivkraft samt är engagerad och ansvarsfull.
Krav: Körkort B
Meriterande är C E behörighet.
Vill du veta mer om tjänsten ta då kontakt med:
Magnus Walther (servicechef) på +46 31-70 50 623 eller E-post magnus.walther@joab.se
Din ansökan skickar du till: jobb@joab.se
Din ansökan vill vi ha så fort som möjligt.

 

Praktiktjänst

Hos oss har Du möjlighet att få en bred praktiskt arbetslivserfarenhet. Vi tar emot praktikanter för såväl kortare som längre perioder. I Göteborg och Dals Rostock kan Du praktisera på vår monteringsavdelning, där vi monterar våra påbyggnader med tillhörande utrustning på olika lastbilschassier eller på vår serviceverkstad, där vi utför reparationer och service på våra byggnationer. I Dals Rostock kan Du även praktisera på vår tillverkningsavdelning, där vi sätter samman våra byggnationer. Svetsning och hydraulikmontering är några av arbetsmomenten. Praktikplatserna lämpar sig bra för Dig med fordonsteknisk, verkstadsteknisk eller motsvarande inriktning. Om du är intresserad så kontakta gärna Marie Olofsson via vår växel på 031-705 06 00 eller via mail: jobb@joab.se

 

Examensarbete

Examensarbete hos JOAB kan innefatta områden inom konstruktion, produktion och produktionsteknik, marknad/försäljning, ekonomi mm. Arbetet skall handla om arbeten och processer som utförs på JOAB. Tanken är att ett examensarbete skall tillföra kunskaper och erfarenheter till såväl studenten som JOAB. Examensarbetet måste vara godkänt av aktuell utbildningsinstitution. Om du är intresserad så kontakta gärna Marie Olofsson via vår växel på 031-705 06 00 eller via mail: jobb@joab.se