FINNS MED DIG HELA VÄGEN

Genom samspel skapar vi lyckade innovationer för transportbranschen

 

Vår flexibla organisation och strävan att samarbeta nära våra användare har gett oss ett starkt varumärke. Det bästa kvittot är det återkommande förtroendet vi får av fåra kunder.

JOAB är ledande inom påbyggnadsbranschen för lastbilar i Norden. Vi utvecklar, tillverkar och säljer liftdumpers, lastväxlare, fastflak med kran, marknadens smartaste skiftessystem Cameleont™ samt sopbilar. JOAB är även exklusiv distributör av HMF kranar i Sverige och Finland. Våra kunder är privata och kommunala återvinningsentreprenörer, åkerier, lastbilstillverkare, lastbilsåterförsäljare samt andra påbyggare. Mer än 50 års erfarenhet inom branschen har gett oss ett stort kunnande i huset.

JOAB är kvalitets- och miljöcertifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001 och erbjuder högkvalitativa produkter, teknisk kompetens och service för bästa långsiktiga lösning och investering för våra kunder. Vi arbetar aktivt för att minska vår miljöpåverkan. Genom nyligen gjorda investeringar har vi i vår huvudproduktionsanläggning nu helt fossilfri uppvärmning.

I vår produktutveckling arbetar vi med livscykelperspektivet och våra nyligen lanserade lastväxlare ur EcoDrive-serien minskar bränsleåtgången väsentligt. Detta ger minskat koldioxidutsläpp under dess livscykel vid drift med fossila bränslen. Vid eldrift förlängs räckvidden väsentligt tack vare JOAB EcoDrives minskade energiåtgång.

Vår flexibla organisation och strävan att arbeta nära våra användare har gett oss ett starkt varumärke. Det bästa kvittot är det återkommande förtroendet vi får av våra kunder. Verksamheten bedrivs idag i Göteborg, Dals Rostock, Lessebo, Malmö, Jordbro, Täby, Blomstermåla samt Nurmijärvi i Finland. JOAB har sedan starten 1963 kontinuerligt expanderat och vunnit marknadsandelar. Av försäljningen går cirka 40 % på export till framförallt de Nordiska länderna men även till Schweiz, Österrike och de Baltiska länderna.

INFORMATION GÄLLANDE COVID-19

Vi på JOAB vill att du som kund ska känna dig trygg hos oss under rådande situation med Covid-19. Därför har vi åtagit följande åtgärder för att minimera smittspridning på våra anläggningar runt om i Sverige.

- Uppmanar alla anställda och kunder att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer
- Håller avstånd
- Extra noga med våra städrutiner
- Sköter hygien och tvättar händer ofta
- Handsprit och munskydd finns alltid tillgängligt
- Stannar hemma vid minsta symptom
- Prioriterar digitala möten i stället för fysiska
- Ingen obehörig personal på våra monteringsanläggningar, endast inplanerade besök.

UPPFÖRANDEKOD

JOABs uppförandekod handlar om våra riktlinjer för hur vi bedriver vår verksamhet. Vi på JOAB vill skapa mervärde för våra kunder, leverantörer och medarbetare och samtidigt bidra till en hållbar miljö- och samhällsutveckling.

Läs mer >>

FINANSIELLA RAPPORTER

JOAB publicerar sin årsredovisning i september. Klicka på länken nedan för att ta del av vår senaste årsredovisning.

Årsredovisning 2019/2020

Årsredovisning 2018/2019

Årsredovisning 2017/2018

KVALITET OCH MILJÖPOLICY

JOAB skall leverera hydrauliskt styrda lastbilspåbyggnader och utföra service som uppfyller våra kunders krav och förväntningar. Genom kreativitet och flexibilitet samt ett ständigt förbättringsarbete skall vi skapa en effektiv och serviceinriktad organisation som producerar konkurrenskraftiga produkter och tjänster.

Vi skall skydda miljön och uppfylla bindande krav. Vår miljöanpassning skall vara en fortgående process i varje del av verksamheten för att uppnå en bättre miljöprestanda. I företagets strävan att nå en hållbar utveckling skall förbrukningen av energi och råvaror minskas per tillverkad enhet samt uppkommet avfall källsorteras.

Vi skall involvera våra leverantörer och andra samarbetspartners i vårt kvalitets- och miljöledningsarbete och genom aktivt samarbete skall vi uppnå ständiga förbättringar.

ISO certifikat >>

HISTORIA

Koncernens grundare Jan Olsson, är en aktiv entreprenör, med sinne för affärer och ett genuint intresse för teknik och samhällsutvecklingen i stort. Året 1963 startade han Motorfirma Jan Olsson utan kapital och högre utbildning i sina föräldrars garage på Hisingen. Denna bilverkstad utgjorde startskottet till den ledande lastbilspåbyggare JOAB är i Norden idag.

Läs mer >>

VERKSAMHETSORTER

JOAB är ledande inom påbyggnadsbranschen för lastbilar i Norden. Vi utvecklar, tillverkar och marknadsför hydrauliskt styrda lastbilspåbyggnader. Vår målsättning är att med hög kvalité, teknisk kompetens och service i fokus skapa effektiva transportlösningar för våra kunder inom främst åkeri- och återvinningsnäringen.

Läs mer >>