Vinnare av Guldklubban

JOAB Gruppen AB:s styrelseordförande vinnare av Guldklubban för Västsverige 

JOAB Gruppen AB:s styrelseordförande, Bertil Larsson har blivit utsedd till vinnare av Guldklubban för Västsverige 2021. Guldklubban är en utmärkelse för effektivt och affärsinriktat styrelsearbete instiftat av revisions- och konsultföretaget Deloitte och den ideella föreningen StyrelseAkademien.

Bertil Larsson har varit styrelseordförande för JOAB sedan 2012 och under hans tid har bolaget utvecklats till dagens innovativa industriföretag med en omsättning runt en miljard kronor. Bertil har guidat bolaget på ett föredömligt sätt både under tillväxtfaser och utmanande perioder som Coronapandemin. Priset delades ut den 21 oktober, i samband med JOABs styrelsemöte, då vinnaren överraskades med diplom och blommor från Guldklubbanjuryns ordförande samt representanter från StyrelseAkademien och SEB.

Juryns motivering:

JOAB Gruppen har genomfört en omfattande och målmedveten förändringsresa: från ägarlett till ägarstyrt, från entreprenörsdrivet familjeföretag till modernt industriföretag i miljardklassen
- en fantastisk prestation!

Under ordförandens tid har en professionell styrelse och ett framåtriktat styrelsearbete etablerats, en tydlig strategi tagits fram, företagsledningen stöpts om och vässats, och arbetssätt/processer utvecklats. Ut mot marknaden har det märkts genom dubblerad omsättning, ett breddat sortiment med nya produkter och erbjudanden, samt ett starkt fokus på hållbarhet.

Styrelsearbetet och dialogen med ledningen har formaliserats och utvecklats men lika viktigt är att man samtidigt lyckats behålla kreativiteten och de snabba besluten, dock numera väl genomtänkta.
Bertil Larssons unika styrka som styrelseordförande är att han förstår vad som behöver göras och dessutom inser vad som är görbart - en viktig balans i utvecklingen av det familjeägda företaget”.

 

Juryn för Guldklubban Väst består av:
Ingalill Östman - Ordförande
Alexandra Kaber - från SEB
Harald Jagner - - från Deloitte


Bertil Larsson
JOAB Gruppen AB:s styrelseordförande