Möt vår nya Key Account Manager

Magnus Lemén

Många av våra kunder och återförsäljare känner säkert igen Magnus Lemén sedan tidigare. Han har varit iväg på en liten utflykt men är tillbaka igen hos oss på JOAB som Key Account Manager.

Att komma tillbaka var ett enkelt beslut, jag tycker att det är fantastiskt roligt att få arbeta med något som man finner intressant och samtidigt vara med och driva utvecklingen framåt. JOAB är ett spännande och stabilt företag.

 Vad är det du kommer att jobba med?
Jag kommer att exempelvis jobba mycket med Volvos nyckelfärdiga program, ansvara för vissa storkunder, ytterligare lyfta vår försäljning av lastväxlare till Danmark mm. Kommer säkert fortsätta sälja lite byggnationer till gamla och nya kunder i närheten av min utgångspunkt Halmstad, svårt att släppa den dagliga kontakten med slutkunder.

Vad krävs för att lyckas i din roll?
Att man jobbar tätt ihop med slutkund och återförsäljare för att kunna leverera en färdig byggnation som är anpassad till brukarens arbetsuppgifter. Man måste vara lyhörd till marknadens förändrade kravbild för olika lösningar samt att hitta nya vägar som gör JOAB det självklara valet även i framtiden.

Hur ser du på JOAB som arbetsplats?
Tycker den är helt fantastisk, här är en sammanhållning och gemenskap som är helt underbar enligt mig. Vi arbetar väldigt nära mellan alla avdelningar vilket skapar en riktigt bra teamkänsla, alla har verkligen kundens bästa i  fokus.

Ge exempel på hur du arbetar i vardagen?
Det är väldigt varierande från dag till dag, ibland så sitter man på kontoret hela dagen i möten, svarar på mail, gör offerter och order. Vissa dagar besöker man återförsäljare och kunder för att se vilka lösningar vi kan leverera till just dom. Det är ett väldigt omväxlande jobb.

Hur ser framtiden ut för vår bransch?
Jag vet att vi går en väldigt ljus framtid till mötes, vi har produkter anpassade för bl.a eldrift som kommer bli mer vanligt på marknaden. Kraven ökar på att vi ska återvinna och sortera mer avfall vilket också ökar efterfrågan på våra produkter som utför jobbet.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag tycker om att träna och röra på mig, samt att tillsammans med dottern följa våra favoritlag Arsenal och HBK:s alla matcher i med och motgång.

Slutligen, har du något budskap till dina nya och framtida arbetskamrater?
Att alla som får möjligheten att börja arbeta på JOAB ska ta den, ni kommer inte att bli besvikna. Är helt fantastiska arbetskamrater och ni får arbeta med marknadens ledande produkter.