Möt Marie Olofsson

Marie Olofsson

Marie är en glädjespridare som sökte jobb hos JOAB dagen efter hon tagit studenten, undertecknade anställningsavtal på plats och blev kvar i hela 45 år!
Det är imponerade och värt att uppmärksammas! Läs mer om Marie och hennes tid på JOAB här nedan.

Hur började din långa karriär hos oss på JOAB? Berätta om din första dag.
Efter gymnasiet ville jag direkt ut i arbetslivet och sökte den sommaren mitt första jobb hos JOAB.
Den jag fick prata med var Lis-Beth som anställde mig där och då och jag började jobba redan dagen efter. Min först tid på JOAB jobbade jag med växeln, bokföring och löner.

Och hur utvecklades denna roll, vad jobbar du med idag?
Samtidigt som företaget växte så växlade även mina arbetsuppgifter, jag har jobbat allt från löner, leverantörsreskontra, reklamationer och HR mm. Och nu på senaste åren har jag ägnat min tid enbart med HR vilket har varit fantastiskt roligt.

Hur ser du på JOAB som arbetsplats?
Som arbetsplats har JOAB varit lite unik, när jag började jobba var vi ca 25st och man kände allt och alla, vi var som en stor familj helt enkelt. Vi är ju många som även fått följa familjens resa, vår VD Peter Olsson var ju bara en liten kille på 12 år som körde cross när jag började. Den starka familjekänslan har nog varit en av framgångsfaktorerna för JOAB. Det finns ju en anledning till att jag stannat i 45 år 😊.

Vad krävs det för att lyckas i din roll?
För att lyckas på jobbet krävs det givetvis att man tar eget ansvar och får stöttning uppifrån men kollegor betyder förstås väldigt mycket, finns det närhet till skratt och kavla upp ärmarna mentaliteten så kommer man långt.

Har du något roligt minne att dela med dig under din tid på JOAB?
När det gäller kollegor så har jag haft den förmånen att få arbeta ihop med så många helt suveräna människor genom åren, jag nämner inga namn här för listan skulle bli alldeles för lång att läsa. Men något som jag minns än idag är alla skratt och trevliga stunder vi har haft tillsammans, kan inte välja en specifik händelse. Men det har varit en underbar tid som jag är väldigt tacksam för.

Det finns dock en kollega som jag gärna vill lyfta fram både som arbetskamrat och vän och det är Lis-Beth, vi jobbade ihop i 35 år och har kontakt än i dag, tänk vad mycket skratt genom åren…. en helt fantastisk människa.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
På fritiden gillar jag att umgås med familj och vänner och träna så ofta tiden finns.

Är det något du vill tillägga?
Det är nog svårt att få uppleva det som jag har fått vara med om för dom som börjar idag. JOABs utveckling sedan jag började 1977 är enorm och det går ju inte att förneka att Janne och Ingrid med familj har gjort ett riktigt hästjobb som dom har lyckats otroligt bra.
Men det var ju en förutsättning att personal ville och var med på resan. Vilket var tydligen något som många inklusive mig ville vara med på. Tack JOAB för alla åren!