JOAB lanserar världsnyheten EcoDrive!

JOAB lanserar världsnyheten EcoDrive!

JOAB lanserar ett nytt lastväxlarprogram som tar utvecklingen till en ny nivå. Det patentsökta EcoDrive systemet minskar bränsleförbrukning med upp till 3 000 liter och 9 000 kg CO2 utsläpp per år! Utvecklingsarbetet har bedrivits i nära samarbete med kunderna och med fokus på miljö, lönsamhet och funktionalitet. Den nya lastväxlaren har också flera unika funktionen som hjälper föraren till en säkrare, snabbare och enklare manövrering. Exempel på nya funktioner: Fast Drive System (FDS), Electronic Speed Control (ESC), EcoDrive Tipper Mode (ETM), Fast Lowering System (FLS), Trailer Safety Tipper (TST), Trailer Fastlowering System (TFT), Fast Tipper System (FTS), Fast Drive System Plus (FDS+), för att nämna några.

Den genomtänkta konstruktionen och det smarta styrsystemet har också minskat vikten med upp till 300 kg beroende på utrustningsnivå. Vridstyvheten har förbättrats med 30%. Andra fördelar är upp till 50% snabbare arbetsgång, mjukare och bättre precision i körningen, tippbilsfunktion, ökad livslängslängd på hydraul pump etc. JOAB:s produktutvecklare har spenderat mycket tid tillsammans med förare i verklig miljö och utvecklat en mängd nya funktioner enligt dagens och framtidens behov.

”Vår vision är att genom samspel skapa lyckade innovationer för transportbranschen och här har vi verkligen lyckats”, säger Fredrik Ärlebo, marknadschef på JOAB. För att leva vårt löfte: ”finns med dig hela vägen” har vi tagit fram Service on Line System (SOS), en cloudlösning där vi kan hjälpa kunderna på distans oavsett var man befinner sig.

Den nya lastväxlaren premiärvisas på Elmia Lastbil i augusti. JOAB EcoDrives modellprogram består av: L18, L21, L24 och L27 och lanseras stegvis under 2019.

Fakta om JOAB: JOAB Gruppen är ett 55-årigt familjeföretag som i år omsätter över 800 miljoner och har 260 anställda. I år levereras över 1 400 enheter av lastväxlare, sopbilsaggregat, liftdumper, Cameleont och kranar. För ytterligare information, kontakta JOABs marknadschef Fredrik Ärlebo på 031-70 50 607 eller fredrik.arlebo@joab.se

Läs pressreleasen i PDF-format