Lediga tjänster:

 JOAB är ledande inom påbyggnadsbranschen för lastbilar i Norden. Koncernen utvecklar, tillverkar och marknadsför hydrauliskt styrda lastbilspåbyggnader. Vår målsättning är att med hög kvalité, teknisk kompetens och service i fokus skapa effektiva transportlösningar för våra kunder inom främst åkeri- och återvinningsnäringen. Vår verksamhet är förlagd till Göteborg, Mellerud, Lessebo, Blomstermåla och Täby med huvudkontor i Göteborg.

Koncernen är familjeägd och har varit verksam i över 50 år i branschen. JOAB omsätter cirka 700 mkr, har 270 medarbetare och verksamheten är certifierad enligt ISO 9001 och ISO 14001.

HR- och kommunikationschef

JOAB inrättar en ny roll som HR- och kommunikationschef för att tillföra organisationen spetskompetens inom HR och internkommunikation. Bakgrunden är företagets starka expansion som innebär nya krav från kunder och samarbetspartners men också ökat behov av styrning och stöd i HR-frågor samt utveckling av internkommunikationen.

Som HR-och kommunikationschef kommer du att vara ett expertstöd för verksamheten i vardagen men också rusta JOAB för framtiden genom att driva förändringsarbete och utveckla och etablera rutiner och processer för dina ansvarsområden. Du arbetar i nära samarbete med ledningsgruppen och övriga chefer och leder HR-funktionen med en HR-specialist och en löneadministratör.

Du är medlem av koncernens ledningsgrupp och rapporterar till CFO. Tjänsten utgår från huvudkontoret i Göteborg men du kommer även att regelbundet besöka övriga orter. Inom HR kommer du att ansvara för att utveckla och säkerställa ett enhetligt och effektivt arbete i samtliga HR- processer som t ex

  • kompetensförsörjning/enhetlig rekryteringsprocess
  • kompetenskartläggning och utveckling
  • värdegrund, företagskultur och ledarskap
  • arbetsmiljö
  • jämställdhet och mångfald
  • lönesättningsprocess inkl. lönerevision
  • personalhandboken, styrande dokument inom HR och kommunikation

Utifrån koncernens kraftiga tillväxt de senaste åren finns det ett stort utvecklingsbehov inom såväl de löpande rutinerna som för de mer strategiska frågorna.

JOAB har också identifierat ett behov att utveckla formerna för en bättre löpande intern kommunikation i koncernen. HR och -kommunikationschefen får här en viktig roll för att skapa policys, enhetliga rutiner, och kommunikationskanaler utifrån de behov och önskemål som är identifierade. Införande av ett intranät är ett prioriterat projekt.

Vi söker dig med högskoleutbildning inom HR-området och minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete inom HR & kommunikation. Egen chefserfarenhet är meriterande. Det är en stor fördel om du har arbetat i verkstadsindustri i en bred HR-roll. Vi ser gärna att du har med dig erfarenheter av processer från större företag. Du har goda kunskaper i arbetsrätt och arbetsmiljö.

Som person är du driven och initiativrik och uthållig men också lyhörd och respektfull mot människorna du möter. Du tycker om en tillvaro som kombinerar strategiska frågor med konkret problemlösning. Du är en duktig kommunikatör och relationsbyggare och trivs i en kundorienterad miljö där du har stor möjlighet att påverka och göra avtryck.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 20 augusti. Vid frågor kontakta Christina Fredriksson 0702-71 51 40 christina.fredriksson@maquire.se eller Åse Torbjär Granath 0763-38 87 97 ase@maquire.se .

Lager och Innesälj, Reservdelar Göteborg

Du kommer att rapportera till vår servicechef och teamledare på reservdelsavdelningen i Göteborg, Där du också ingår i den större reservdelssupport-organisationen.

Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak att vara lagerarbete och verkstadsutlämning, men också ansvara för butiksförsäljning till våra kunder när det gäller vårt produktutbud inom hela vår marknad, vilket innebär att Du kommer att ha kontakt med kunder inom Sverige och även inom Norden och Europa, som med våra övriga arbetsställen.

Vi söker Dig som är van att arbeta affärsmässigt, har några års erfarenheter från fordonsindustrin och då tunga fordon med kunskap inom områdena reservdelar, lager. Du är placerad i Göteborg på vårt huvudlager.

Din profil:

Du är social, kreativ och självgående, ordningssinne, har en positiv attityd, är en problemlösare som inte är rädd för att hugga i.

Inte vara rädd för att ta egna initiativ.

Van att jobba i ett team.

Språk: svenska och engelska, tyska är en merit.

Datakunskaper: van att hantera data såsom Microsoft Office och även arbetat i någon form av affärssystem.

Se vidare på vår hemsida så får Du veta mer om oss. Du kan också höra av Dig till Tommy Larsson, Servicemarknadschef på telefon +46 767-955 700

Din ansökan skickar du via mail till tommy.larsson@joab.se eller via brev till JOAB Försäljnings AB Östergärde  Industriområde, 417 29 Göteborg.

Märk din ansökan Reservdelar Göteborg

Vi vill ha din ansökan senast 2017-08-15.

Vi söker servicemekaniker till våra serviceanläggningar i Göteborg och Täby

JOAB söker nu för placering i Göteborg/Tuve och Stockholm/Täby en servicetekniker som skall utföra service och reparationer på våra påbyggnader med tillhörande utrustning.
Vi söker Dig med erfarenhet från liknande arbete och med kunskaper i fordonselektronik, hydraulik och pneumatik.
Bra kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav då mycket kundkontakter förekommer.
Som person är du en problemlösare med ordning och reda och öppen för förändringar i det dagliga arbetet.
Arbetet kommer att utföras på verkstad och via servicebuss.
Vi arbetar i självständiga grupper som förutsätter att Du som medarbetare är villig att engagera Dig, ta ansvar och vara flexibel. I gengäld erbjuder vi ett omväxlande, självständigt och stimulerande arbete.
Krav: Körkort B
Meriterande är C E behörighet.

Vill du veta mer om tjänsten ta då kontakt med:
Verkmästare Jan Österman i Täby 0702 104436 eller 08-6308876, jan.osterman@joab.se
Verkmästare Jimmy Hellner i Göteborg 031-7050618, jimmy.hellner@joab.se
Servicechef Magnus Walther 031-705 06 23, magnus.walther@joab.se
Din ansökan skickar du till:
JOAB Försäljnings AB
Att: Marie Olofsson
Östergärde Industriområde
417 29 GÖTEBORG
eller också via:
mail till: marie.olofsson@joab.se

Din ansökan vill vi ha så fort som möjligt.

Praktiktjänst

Hos oss har Du möjlighet att få en bred praktiskt arbetslivserfarenhet. Vi tar emot praktikanter för såväl kortare som längre perioder. I Göteborg och Dals Rostock kan Du praktisera på vår monteringsavdelning, där vi monterar våra påbyggnader med tillhörande utrustning på olika lastbilschassier eller på vår serviceverkstad, där vi utför reparationer och service på våra byggnationer. I Dals Rostock kan Du även praktisera på vår tillverkningsavdelning, där vi sätter samman våra byggnationer. Svetsning och hydraulikmontering är några av arbetsmomenten. Praktikplatserna lämpar sig bra för Dig med fordonsteknisk, verkstadsteknisk eller motsvarande inriktning.

Om du är intresserad så kontakta gärna Marie Olofsson via vår växel på 031-705 06 00 eller på e-post: marie.olofsson@joab.se

Examensarbete

Examensarbete hos JOAB kan innefatta områden inom konstruktion, produktion och produktionsteknik, marknad/försäljning, ekonomi mm. Arbetet skall handla om arbeten och processer som utförs på JOAB. Tanken är att ett examensarbete skall tillföra kunskaper och erfarenheter till såväl studenten som JOAB. Examensarbetet måste vara godkänt av aktuell utbildningsinstitution.

Om du är intresserad så kontakta gärna Marie Olofsson via vår växel på 031-705 06 00 eller på e-post: marie.olofsson@joab.se